Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne danie, które będzie nie tylko ucztą dla Twojego podniebienia, ale również ozdobą Twojego stołu
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 893
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20059
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 192
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 893
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4010
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 20059
Składniki
śliwki moczyć 12 godzin w wodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy,
indyka natrzeć olejem z solą i pieprzem, wewnątrz wypełnić śliwkami i ćwiartkami obranych jabłek,
polać półwytrawnym winem,
owinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w rynience do pieczenia,
do rynienki wlać pół szklanki wody, wstawić do zimnego piekarnika i powoli podgrzewać,
co jakiś czas wlewać przez otwory w folii 1-2 łyżki białego wytrawnego wina,
piec ok. 3 godziny, na 30 min przed zakończeniem pieczenia rozwinąć folię, polać indyka stopionym masłem by się ładnie zarumienił.