Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wykwintne danie, które będzie nie tylko ucztą dla Twojego podniebienia, ale również ozdobą Twojego stołu
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 140
Składniki
śliwki moczyć 12 godzin w wodzie z dodatkiem skórki z pomarańczy,
indyka natrzeć olejem z solą i pieprzem, wewnątrz wypełnić śliwkami i ćwiartkami obranych jabłek,
polać półwytrawnym winem,
owinąć w natłuszczoną folię aluminiową, ułożyć w rynience do pieczenia,
do rynienki wlać pół szklanki wody, wstawić do zimnego piekarnika i powoli podgrzewać,
co jakiś czas wlewać przez otwory w folii 1-2 łyżki białego wytrawnego wina,
piec ok. 3 godziny, na 30 min przed zakończeniem pieczenia rozwinąć folię, polać indyka stopionym masłem by się ładnie zarumienił.