Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z szynką i serem"
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 327
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3760
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 527
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 327
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3909
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3760
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 527
Składniki
Eskalopki umyj, przykryj folią spożywczą, dość cienko rozbij. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na jednej stronie układaj plaster szynki i sera. Mięso złóż na pół, lekko przyciśnij.
Jajko roztrzep widelcem, parmezan połącz z bułką tartą. Przygotowane kotlety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Czas: około 40 minut.
Kotlety możesz nadziewać dowolnym farszem. Użyj do tego serka topionego, sera mozzarella z suszonymi pomidorami, masła z ziołami lub sera feta. Możesz też w środek włożyć ulubione grillowane warzywo, np. paprykę, cukinię lub kabaczka.Źródło: Dobry Tydzień