Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z szynką i serem"
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104600
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2597
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 104600
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2031
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5903
Składniki
Eskalopki umyj, przykryj folią spożywczą, dość cienko rozbij. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na jednej stronie układaj plaster szynki i sera. Mięso złóż na pół, lekko przyciśnij.
Jajko roztrzep widelcem, parmezan połącz z bułką tartą. Przygotowane kotlety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Czas: około 40 minut.
Kotlety możesz nadziewać dowolnym farszem. Użyj do tego serka topionego, sera mozzarella z suszonymi pomidorami, masła z ziołami lub sera feta. Możesz też w środek włożyć ulubione grillowane warzywo, np. paprykę, cukinię lub kabaczka.Źródło: Dobry Tydzień