Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z szynką i serem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 84
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Eskalopki umyj, przykryj folią spożywczą, dość cienko rozbij. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na jednej stronie układaj plaster szynki i sera. Mięso złóż na pół, lekko przyciśnij.
Jajko roztrzep widelcem, parmezan połącz z bułką tartą. Przygotowane kotlety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Czas: około 40 minut.
Kotlety możesz nadziewać dowolnym farszem. Użyj do tego serka topionego, sera mozzarella z suszonymi pomidorami, masła z ziołami lub sera feta. Możesz też w środek włożyć ulubione grillowane warzywo, np. paprykę, cukinię lub kabaczka.Źródło: Dobry Tydzień