Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z szynką i serem"
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2900
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 925
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2830
Składniki
Eskalopki umyj, przykryj folią spożywczą, dość cienko rozbij. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na jednej stronie układaj plaster szynki i sera. Mięso złóż na pół, lekko przyciśnij.
Jajko roztrzep widelcem, parmezan połącz z bułką tartą. Przygotowane kotlety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Czas: około 40 minut.
Kotlety możesz nadziewać dowolnym farszem. Użyj do tego serka topionego, sera mozzarella z suszonymi pomidorami, masła z ziołami lub sera feta. Możesz też w środek włożyć ulubione grillowane warzywo, np. paprykę, cukinię lub kabaczka.Źródło: Dobry Tydzień