Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Indyk z szynką i serem"
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418812
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4831
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418812
Składniki
Eskalopki umyj, przykryj folią spożywczą, dość cienko rozbij. Przypraw solą, pieprzem i słodką papryką. Na jednej stronie układaj plaster szynki i sera. Mięso złóż na pół, lekko przyciśnij.
Jajko roztrzep widelcem, parmezan połącz z bułką tartą. Przygotowane kotlety zamocz w jajku i obtocz w bułce. Smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Czas: około 40 minut.
Kotlety możesz nadziewać dowolnym farszem. Użyj do tego serka topionego, sera mozzarella z suszonymi pomidorami, masła z ziołami lub sera feta. Możesz też w środek włożyć ulubione grillowane warzywo, np. paprykę, cukinię lub kabaczka.Źródło: Dobry Tydzień