Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Jajecznica z botwiną"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Botwinkę przebieram i dokładnie myję. Liście z ogonkami oraz łodyżki kroję na kawałki. Na patelni rozpuszczam masło, wkładam najpierw tylko łodyżki, duszę je do miękkości. Następnie dokładam liście i jeszcze chwilę duszę.
W misce roztrzepuję jajka z solą i pieprzem. Do gotowej botwinki wsypuję szczypior, a po chwili wlewam jajka. Smażę do momentu, gdy jajecznica się lekko zetnie (zależnie od upodobań).
Smaczne, zdrowe i kolorowe danko. W sam raz na dobry początek dnia! Bożena Badach z CisiaŹródło: Kobieta i życie