Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy - danie na czasie
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 501
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 795
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 501
Składniki
Grzyby oczyścić,opłukać,większe pokroić w paski,masło rozgrzać na patelni,włożyć kurki i smażyć ok. 5 min.mieszając od czasu do czasu (inne grzyby smażyć 15- 20 min),posolić i popieprzyć do smaku.Następnie wbić jajka,ściąć je i dopiero po chwili wymieszać z grzybami.Pod koniec smażenia dodać ketchup.Jeśli ktoś lubi,danie można posypać posiekaną natką pietruszki.Znakomitym dodatkiem do jajecznicy na kurkach będzie razowy chleb.Poza sezonem kurki można zastąpić pieczarkami. S m a c z n e g o !