Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon grzybowy - danie na czasie
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 158
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Grzyby oczyścić,opłukać,większe pokroić w paski,masło rozgrzać na patelni,włożyć kurki i smażyć ok. 5 min.mieszając od czasu do czasu (inne grzyby smażyć 15- 20 min),posolić i popieprzyć do smaku.Następnie wbić jajka,ściąć je i dopiero po chwili wymieszać z grzybami.Pod koniec smażenia dodać ketchup.Jeśli ktoś lubi,danie można posypać posiekaną natką pietruszki.Znakomitym dodatkiem do jajecznicy na kurkach będzie razowy chleb.Poza sezonem kurki można zastąpić pieczarkami. S m a c z n e g o !