Do góry

Dania główne Przepis na:

Jajka podabe z różnymi sosami

Jajka podabe z różnymi sosami

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12891

Dodano:

Odsłon: 6

Sprawdzony przepis na "Jajka podabe z różnymi sosami"

Składniki

  • 8 jaj dobrej jakości
  • słoiczek majonezu
  • pudełeczko gęstego jogurtu
  • serek homogenizowany (bez cukru)
  • słodka mielona papryka
  • cebulki szalotki
  • czerwona marynowana papryka
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jajka podabe z różnymi sosami

Przygotowanie

  1. Jajka umyj, włóż do zimnej wody, gotuj 9 minut. Wyjmij je z wrzątku, włóż do zimnej wody, wystudź. Przekrój na połówki, ułóż żółtkami do góry na talerzu.

  2. Ustaw trzy miseczki, do każdej włóż kilka łyżeczek majonezu. Do pierwszej dodaj jogurt, do drugiej serek homogenizowany, do trzeciej jogurt, serek i posiekane cebulki szalotki. Wymieszaj. Na połówki jajek nakładaj sosy, niektóre posyp czerwoną papryką. Udekoruj pokrojoną papryką konserwową, szczypiorkiem lub natką pietruszki.

  3. Czas: około 30 minut

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń