Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w chrupiącej panierce"
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 161
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 83
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajko roztrzep z mlekiem. Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz.
Gotuj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Ugotowane jajka, ostrym nożem, przekrój wzdłuż. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, tak aby ładnie się przyrumieniły. Podawaj z sosem.Źródło: Na żywo