Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jajka w chrupiącej panierce"
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Bułkę tartą lekko posól. Surowe jajko roztrzep z mlekiem. Masło rozpuść w rondelku, wsyp mąkę i energicznie wymieszaj. Wlej wywar warzywny, dołóż musztardę i całość dokładnie połącz.
Gotuj, cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje. Ugotowane jajka, ostrym nożem, przekrój wzdłuż. Obtocz w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju, tak aby ładnie się przyrumieniły. Podawaj z sosem.Źródło: Na żywo