Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w kokilkach"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5149
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30983
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3668
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5149
Składniki
Plastry boczku podsmaż z obydwu stron na suchej patelni. Pieczarki obierz, pokrój na małe kawałki. Podduś na oleju. Pomidor sparz, obierz, usuń pestki, pokrój w drobną kostkę.
Kokilki lub foremki do babeczek posmaruj masłem. Na dnie ułóż boczek, na niego wyłóż pieczarki i pomidor. Oprósz solą i pieprzem. Na wierzch wbij jajko. Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C.
Wstaw kokilki, piecz 20 minut. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Posyp jajka.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie