Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Jajka w kokilkach"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5665
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 953
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 247
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 36154
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 109
Składniki
Plastry boczku podsmaż z obydwu stron na suchej patelni. Pieczarki obierz, pokrój na małe kawałki. Podduś na oleju. Pomidor sparz, obierz, usuń pestki, pokrój w drobną kostkę.
Kokilki lub foremki do babeczek posmaruj masłem. Na dnie ułóż boczek, na niego wyłóż pieczarki i pomidor. Oprósz solą i pieprzem. Na wierzch wbij jajko. Piekarnik rozgrzej do temp. 200°C.
Wstaw kokilki, piecz 20 minut. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Posyp jajka.
Czas przygotowania: 30 min, ilość porcji: 2, cena za porcję: 2,50 złŹródło: Chwila dla Ciebie