Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 74
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 127
Składniki
ok. 40 minut
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować nieduże klopsiki, odstawić. Warzywa umyć, oczyścić. Cebule przekroić na pół, opalić nad ogniem, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami zimnej wody, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować.
Marchewki pokroić w talarki, kalarepę i ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w paseczki, kapustę poszatkować Wszystko przesmażyć na oleju, po czym przełożyć do wywaru. Dodać też pietruszkę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min.
Dodać do zupy przygotowane wcześniej klopsiki (zupa musi ledwie „mrugać”, żeby się nie rozpadły). Gotować ok. 20 min, aż warzywa zupełnie zmiękną. Przed podaniem usunąć pietruszkę i kawałki cebuli, oprószyć natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium