Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
ok. 40 minut
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować nieduże klopsiki, odstawić. Warzywa umyć, oczyścić. Cebule przekroić na pół, opalić nad ogniem, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami zimnej wody, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować.
Marchewki pokroić w talarki, kalarepę i ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w paseczki, kapustę poszatkować Wszystko przesmażyć na oleju, po czym przełożyć do wywaru. Dodać też pietruszkę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min.
Dodać do zupy przygotowane wcześniej klopsiki (zupa musi ledwie „mrugać”, żeby się nie rozpadły). Gotować ok. 20 min, aż warzywa zupełnie zmiękną. Przed podaniem usunąć pietruszkę i kawałki cebuli, oprószyć natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium