Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Jarzynowa z klopsami"
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 148
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 162
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 179
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 68
To szybki i łatwy do przygotowania placek – nawet laik kulinarny sobie poradz...
Odsłon: 148
Żeby sobie trochę poprawić humor i rozgrzać w coraz chłodniejsze wieczory pol...
Odsłon: 162
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Danie proste do przygotowan...
Odsłon: 179
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 46
Dzisiaj mam dla Was przepyszne pierożki z nadzieniem marchewkowym. Nadzienie...
Odsłon: 68
Składniki
ok. 40 minut
Mięso doprawić solą i pieprzem, uformować nieduże klopsiki, odstawić. Warzywa umyć, oczyścić. Cebule przekroić na pół, opalić nad ogniem, przełożyć do garnka, zalać 2 litrami zimnej wody, dodać sól, pieprz, ziele angielskie i liście laurowe, zagotować.
Marchewki pokroić w talarki, kalarepę i ziemniaki w dużą kostkę, paprykę w paseczki, kapustę poszatkować Wszystko przesmażyć na oleju, po czym przełożyć do wywaru. Dodać też pietruszkę w całości. Gotować na wolnym ogniu ok. 15 min.
Dodać do zupy przygotowane wcześniej klopsiki (zupa musi ledwie „mrugać”, żeby się nie rozpadły). Gotować ok. 20 min, aż warzywa zupełnie zmiękną. Przed podaniem usunąć pietruszkę i kawałki cebuli, oprószyć natką pietruszki.Źródło: Twoje Imperium