Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 972
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 821
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12566
Składniki
Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotuj i odcedź.
Mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut, następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj około godziny.
Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax