Do góry

Dania główne Przepis na:

Jesienny gulasz

Jesienny gulasz

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5694

Dodano:

Odsłon: 16

Smaczny pomysł na "Jesienny gulasz"

Składniki

  • kilogram mięsa wieprzowego gulaszowego
  • 4 szalotki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 kolorowe papryki
  • pół papryczki chili
  • szklanka fasoli Jaś
  • 40 dag dyni
  • marchewka
  • szkl. przecieru pomidorowego
  • 3 szkl. bulionu warzywnego
  • po łyżeczce majeranku i przyprawy do mięs
  • 3-4 liście laurowe
  • po 3 ziarenka czarnego pieprzu i ziela angielskiego
  • sól
  • pęczek natki pietruszki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Jesienny gulasz

Przygotowanie

  1. Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotuj i odcedź.

  2. Mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut, następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj około godziny.

  3. Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.

  4. Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.

  5. Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń