Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115303
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115303
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7852
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2960
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1318
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1212
Składniki
Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotuj i odcedź.
Mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut, następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj około godziny.
Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax