Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97166
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5761
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97166
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1923
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5761
Składniki
Fasolę Jaś namocz dzień wcześniej w zimnej wodzie, ugotuj i odcedź.
Mięso pokrój w kostkę, szalotki na ćwiartki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Przesmaż na oleju, dopraw przyprawą do mięs, dodaj liść laurowy i duś pod przykryciem 10 minut, następnie dosyp resztę przypraw, wlej bulion i gotuj około godziny.
Do podduszonego mięsa dołóż pokrojoną w grubą kostkę dynię bez skóry, kolorową paprykę i osączoną ugotowaną fasolę. Wlej przecier pomidorowy i gotuj jeszcze około 30 minut.
Na koniec dopraw danie według uznania i dodaj pokrojoną papryczkę chili. Jeśli nie lubisz ostrych potraw, posyp gulasz jedynie posiekaną natką pietruszki. Podawaj z pieczywem.
Czas przygotowania: 120 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 350. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax