Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sierpniowe smaczki
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Zbliżają się walentynki, a tobie wciąż brakuje pomysłu na prezent dla ukochan...
Odsłon: 5799
Naleśniki farmerskie to danie, które pachnie domem i swojskim klimatem. Kremo...
Odsłon: 11911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 293
Składniki
Wszystkie warzywa umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, cebulę w talarki i wrzucić do dużego garnka. Zalać wodą, ok 1/3 garnka.
Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez ok. 15-20 min. Doprawić pieprzem, masłem, papryką i solą.
Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotować przez kolejne 20-25 minut.
Potrawę można wzbogacać ulubionymi warzywami lub przygotować ją w wersji wegetariańskiej. Doskonała do razowego chleba albo młodych ziemniaków.