Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sierpniowe smaczki
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 958
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5451
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 958
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11892
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5096
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1386
Składniki
Wszystkie warzywa umyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę, cebulę w talarki i wrzucić do dużego garnka. Zalać wodą, ok 1/3 garnka.
Gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez ok. 15-20 min. Doprawić pieprzem, masłem, papryką i solą.
Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę i gotować przez kolejne 20-25 minut.
Potrawę można wzbogacać ulubionymi warzywami lub przygotować ją w wersji wegetariańskiej. Doskonała do razowego chleba albo młodych ziemniaków.