Do góry

Dania główne Przepis na:

Kaczka duszona w winie

Kaczka duszona w winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 2260

Kaczka duszona w winie

Składniki

  • 1 kaczka
  • 200 ml czerwonego wina
  • sól cukier
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka mąki
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kaczka duszona w winie

Przygotowanie

  1. • Kaczkę sprawić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć solą i
    odstawić na 1 godzinę.
    • Kaczkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, oprószyć mąką, wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę 20 minut, uzupełniając ewentualnie płyn wodą.

  2. • Cytrynę wyszorować, sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Dodać do kaczki sok i skórkę z cytryny, doprawić sos solą i cukrem. Podawać z buraczkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń