Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2230
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 20
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2230
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 150
Składniki
• Kaczkę sprawić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć solą i odstawić na 1 godzinę. • Kaczkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, oprószyć mąką, wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę 20 minut, uzupełniając ewentualnie płyn wodą.
• Cytrynę wyszorować, sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Dodać do kaczki sok i skórkę z cytryny, doprawić sos solą i cukrem. Podawać z buraczkami.