Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
• Kaczkę sprawić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć solą i odstawić na 1 godzinę. • Kaczkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, oprószyć mąką, wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę 20 minut, uzupełniając ewentualnie płyn wodą.
• Cytrynę wyszorować, sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Dodać do kaczki sok i skórkę z cytryny, doprawić sos solą i cukrem. Podawać z buraczkami.