Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 597
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10535
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1170
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11591
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 597
Składniki
• Kaczkę sprawić, opłukać, osuszyć, pokroić na kawałki, natrzeć solą i odstawić na 1 godzinę. • Kaczkę zrumienić na patelni bez tłuszczu, oprószyć mąką, wlać wino i dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę 20 minut, uzupełniając ewentualnie płyn wodą.
• Cytrynę wyszorować, sparzyć, zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok. Dodać do kaczki sok i skórkę z cytryny, doprawić sos solą i cukrem. Podawać z buraczkami.