Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka na czerwonej kapuście"
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 26
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 76
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 58
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4856
Bardzo smaczny łosoś w przyprawach, nie mdły, a bardzo aromatyczny.
Odsłon: 26
Bardzo prosta sałatka śledziowa, którą możemy podać gościom na wigilię i w św...
Odsłon: 76
Smaczna, idealna do kanapek mielonka zrobiona z mięsa wieprzowego w szynkowarze.
Odsłon: 58
Pyszna pasta do pieczywa z wędzonej makreli, ogórka kiszonego, cebuli czerwon...
Odsłon: 4856
Składniki
Z czerwonej kapusty usuwam wierzchnie liście, resztę drobno szatkuję. Umieszczam ją w garnku i zalewam sokiem pomarańczowym, dodaję miód i ocet. Wstawiam na mały gaz i duszę pod przykryciem.
Skórę na kaczych nóżkach nacinam w kratkę. Obsmażam je na patelni z obu stron na rumiano. Potem przekładam do garnka z kapustą i duszę całość, aż mięso będzie miękkie – około godziny. W trakcie doprawiam danie solą i pieprzem do smaku.
Kaczkę podaję na ciepło na podduszonej kapuście. Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki lub kluski.
ok. 90 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Kaczka podana na kapuście z sosem pomarańczowo-miodowym zaskarbi serca waszych gości podczas świątecznego czy rodzinnego spotkania. Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Kobieta i życie