Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kaczka na czerwonej kapuście"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 332
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 387
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Z czerwonej kapusty usuwam wierzchnie liście, resztę drobno szatkuję. Umieszczam ją w garnku i zalewam sokiem pomarańczowym, dodaję miód i ocet. Wstawiam na mały gaz i duszę pod przykryciem.
Skórę na kaczych nóżkach nacinam w kratkę. Obsmażam je na patelni z obu stron na rumiano. Potem przekładam do garnka z kapustą i duszę całość, aż mięso będzie miękkie – około godziny. W trakcie doprawiam danie solą i pieprzem do smaku.
Kaczkę podaję na ciepło na podduszonej kapuście. Jako dodatek proponuję pieczone ziemniaki lub kluski.
ok. 90 min • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 5 zł • Przepis na 4 porcje
Kaczka podana na kapuście z sosem pomarańczowo-miodowym zaskarbi serca waszych gości podczas świątecznego czy rodzinnego spotkania. Katarzyna Cukier z DomasznaŹródło: Kobieta i życie