Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kluseczkami"
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2359
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3525
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4312
Sernik Michałek to bogaty w smaku, pieczony sernik inspirowany popularnymi i...
Odsłon: 74383
Składniki
Warzywa oczyścić, włoszczyznę pokroić w kostkę, cebulę na pół. Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać opaloną nad ogniem cebulę, włoszczyznę, przyprawy, gotować do miękkości na małym ogniu.
Jajka, masło i kaszę rozetrzeć, doprawić solą i gałką, odstawić na ok. 10 min. Zagotować wodę w garnku. Gdy kasza spęcznieje, nabierać masę łyżką i kłaść na wrzątek. Gotować 5 min od wypłynięcia. Odcedzić.
Miękkie mięso oddzielić od kości i pokroić. Do zupy dodać różyczki kalafiora i groszek, wyjąć cebulę. Gotować jeszcze ok. 10 min. Podawać z kluskami i siekaną natką.
Do klusek kładzionych można dodać odrobinę drobno posiekanej natki – będą bardzo dekoracyjne i aromatyczne.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium