Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kalafiorowa z kluseczkami"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 328
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Warzywa oczyścić, włoszczyznę pokroić w kostkę, cebulę na pół. Mięso umyć, włożyć do garnka, wlać 2 l wody, dodać opaloną nad ogniem cebulę, włoszczyznę, przyprawy, gotować do miękkości na małym ogniu.
Jajka, masło i kaszę rozetrzeć, doprawić solą i gałką, odstawić na ok. 10 min. Zagotować wodę w garnku. Gdy kasza spęcznieje, nabierać masę łyżką i kłaść na wrzątek. Gotować 5 min od wypłynięcia. Odcedzić.
Miękkie mięso oddzielić od kości i pokroić. Do zupy dodać różyczki kalafiora i groszek, wyjąć cebulę. Gotować jeszcze ok. 10 min. Podawać z kluskami i siekaną natką.
Do klusek kładzionych można dodać odrobinę drobno posiekanej natki – będą bardzo dekoracyjne i aromatyczne.
ok. 120 minutŹródło: Twoje Imperium