Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na gorąco wieczory, spotkania w gronie znajomych czy też wystawne kolacje.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8537
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8537
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 571
Składniki
oliwę z oliwek rozgrzej na patelni (całe dno musi być zakryte) . wrzuć na to posiekaną chilli (jak chcesz, by było ostrzejsze, to zostaw pestki) i skórkę z cytryny. jak zaczną skwierczeć, to zacznij mieszać.
Czosnek wyduś i wrzuć na tę patelnię z posiekaną natką i majerankiem. Przemieszaj i wrzuć na to owoce morza. Trzymaj tak, dopóki owoce będą dobrze wysmażone. Dodaj sok z cytryn i poduś chwilę. Do smaku można dodać sól. Podawać z bagietką.