Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na gorąco wieczory, spotkania w gronie znajomych czy też wystawne kolacje.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19370
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1746
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19370
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13095
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1746
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232210
Składniki
oliwę z oliwek rozgrzej na patelni (całe dno musi być zakryte) . wrzuć na to posiekaną chilli (jak chcesz, by było ostrzejsze, to zostaw pestki) i skórkę z cytryny. jak zaczną skwierczeć, to zacznij mieszać.
Czosnek wyduś i wrzuć na tę patelnię z posiekaną natką i majerankiem. Przemieszaj i wrzuć na to owoce morza. Trzymaj tak, dopóki owoce będą dobrze wysmażone. Dodaj sok z cytryn i poduś chwilę. Do smaku można dodać sól. Podawać z bagietką.