Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapki rybno-tatarskie"
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15009
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22662
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15009
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4773
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44923
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 669
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 747
Składniki
Marynowane pieczarki, korniszony oraz cebulkę osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj . Dodaj do majonezu, przypraw solą, pieprzem oraz obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Koperek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dołóż do sosu tatarskiego, wszystko dokładnie wymieszaj.
Sałatę opłucz, osusz na pa pierowym ręczniku. Dymkę oczyść, cebulę pokrój w cieniutkie piórka, szczypiorek posiekaj. Ogó rek umyj, wytrzyj i potnij (razem ze skórką) w dość cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kromki pieczywa, zarówno ziarnistego, jak i tostowego) zrumień na ruszcie albo opiecz w tosterze.
Pieczywo ziarniste posmaruj grubo sosem tatarskim. Na tym ułóż sałatę, plasterki ogórków i po 2 paluszki rybne. Posyp je cebulą i szczypiorkiem, polej keczupem i pozostałym sosem tatarskim. Przykryj pieczywem tostowym. Kanapki zepnij wykałaczkami, ew. udekoruj.Źródło: Tina