Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kanapki rybno-tatarskie"
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38465
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1271
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38465
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1271
Składniki
Marynowane pieczarki, korniszony oraz cebulkę osącz z zalewy i bardzo drobno posiekaj . Dodaj do majonezu, przypraw solą, pieprzem oraz obranym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Koperek opłucz, osusz, drobno posiekaj. Dołóż do sosu tatarskiego, wszystko dokładnie wymieszaj.
Sałatę opłucz, osusz na pa pierowym ręczniku. Dymkę oczyść, cebulę pokrój w cieniutkie piórka, szczypiorek posiekaj. Ogó rek umyj, wytrzyj i potnij (razem ze skórką) w dość cieniutkie plasterki.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim paluszki rybne na złoto ze wszystkich stron. Osącz na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Kromki pieczywa, zarówno ziarnistego, jak i tostowego) zrumień na ruszcie albo opiecz w tosterze.
Pieczywo ziarniste posmaruj grubo sosem tatarskim. Na tym ułóż sałatę, plasterki ogórków i po 2 paluszki rybne. Posyp je cebulą i szczypiorkiem, polej keczupem i pozostałym sosem tatarskim. Przykryj pieczywem tostowym. Kanapki zepnij wykałaczkami, ew. udekoruj.Źródło: Tina