Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie które polubi cala rodzinka :)
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3882
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1015
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34240
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Minipączki z serka przygotujesz bez dodatku drożdży. Wychodzą pulchne, słodki...
Odsłon: 3882
Kruche faworki smażone na głębokim tłuszczu to smak, który od lat kojarzy się...
Odsłon: 1015
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 236
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34240
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 576
Składniki
Oparzyc wloska kapuste (okolo 20 minut)
W miedzyczasie usmazyc cebule, pomidory i czerwona papryke na lyzce oleju. Posolic.
Do smazonych warzyw dodac mieso mielone, smazyc na duzym ogniu 5 minuut po czym zalewamy woda tak zeby pokryla wszystkie skladniki.
Nastepnie dodajemy przyprawy: pieprz, slodka papryka.
W miedzyczasie gotujemy ryz na póltwardo, który nastepnie mieszamy z przygotowanym miesem.
Spód zaroodpornego naczynia wykladamy grubsza warstwa ugotowanej kapusty (liscie w calosci|), na nie warstwe miesa i ryzu po czym smarujemy smietana, i tak powtarzamy dwa razy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 st. na 40 minut. Jó Étvágyat (Smacznego) :)