Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 16
Dodano: 12.08.2010
Odsłon: 13532
5-6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Oparzyc wloska kapuste (okolo 20 minut)
W miedzyczasie usmazyc cebule, pomidory i czerwona papryke na lyzce oleju. Posolic.
Do smazonych warzyw dodac mieso mielone, smazyc na duzym ogniu 5 minuut po czym zalewamy woda tak zeby pokryla wszystkie skladniki.
Nastepnie dodajemy przyprawy: pieprz, slodka papryka.
W miedzyczasie gotujemy ryz na póltwardo, który nastepnie mieszamy z przygotowanym miesem.
Spód zaroodpornego naczynia wykladamy grubsza warstwa ugotowanej kapusty (liscie w calosci|), na nie warstwe miesa i ryzu po czym smarujemy smietana, i tak powtarzamy dwa razy.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika 220 st. na 40 minut. Jó Étvágyat (Smacznego) :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

postuleczka 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Najlepiej uzyc kwasnej i gestej. Smacznego :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

magda82 12 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
A smietana slodka,kwasna?Podejrzewam ze gesta kwasna ale wole zapytac?0 Kto głosował? | Odpowiedz