Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia. Wszystko można przygotować wcześniej - jak przyjdą goście tylko wstawić i... za chwilę objadać się. Nie używać soli bo wystarczy tyle co jest w majonezie i keczupie.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1446
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1446
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1615
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 55
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Z obu stron obficie posypać czerwoną papryką i odstawić do lodówki. (min. 2 h - najlepiej na noc).
Pokroić cebulę (jak kto woli: w pół-talarki lub w kosteczkę)
Blachę delikatnie skropić olejem. (smaczniej gdy przetrze się ją smalcem - ale nie mocno bo karkówka sama puści i jak jest za dużo "smarowidła" to wszystko pływa i gotuje, zamiast się piec) Na blasze układać ciasno plastry karkówki.
Na blasze układać ciasno plastry karkówki. Posmarować każdy plaster jedną łyżeczką majonezu i keczupem (nie za dużo).
Następnie każdy plaster karkówki nałożyć cebuli.
Gdyby mięso puściło za dużo sosu, odebrać, bo będzie niesmaczne.