Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do zrobienia. Wszystko można przygotować wcześniej - jak przyjdą goście tylko wstawić i... za chwilę objadać się. Nie używać soli bo wystarczy tyle co jest w majonezie i keczupie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19205
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1648
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232081
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19205
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13011
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1648
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232081
Składniki
Karkówkę pokroić w plastry centymetrowej grubości. Z obu stron obficie posypać czerwoną papryką i odstawić do lodówki. (min. 2 h - najlepiej na noc).
Pokroić cebulę (jak kto woli: w pół-talarki lub w kosteczkę)
Blachę delikatnie skropić olejem. (smaczniej gdy przetrze się ją smalcem - ale nie mocno bo karkówka sama puści i jak jest za dużo "smarowidła" to wszystko pływa i gotuje, zamiast się piec) Na blasze układać ciasno plastry karkówki.
Na blasze układać ciasno plastry karkówki. Posmarować każdy plaster jedną łyżeczką majonezu i keczupem (nie za dużo).
Następnie każdy plaster karkówki nałożyć cebuli.
Gdyby mięso puściło za dużo sosu, odebrać, bo będzie niesmaczne.