Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w marynacie"
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 78
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2053
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 427
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 466
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 838
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 78
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2053
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 427
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 466
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 838
Składniki
ok. 30 min. Marynowanie: ok. 4 godz.
Mięso myję i wycieram do sucha. Potem karkówkę kroję w plastry. Posypuję solą oraz pieprzem. Czosnek obieram i drobno siekam.
Do słoika wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dodaję keczup i czosnek. Wsypuję paprykę, bazylię, estragon. Mocno zakręcam słoik i energicznie potrząsam nim, aż dobrze się połączą.
Plastry karkówki wkładam do miseczki. Polewam przygotowaną marynatą. Mieszam i wstawiam do lodówki na 4 godziny.
Zamarynowane mięso układam na tackach do grillowania. Stawiam na mocno rozgrzanym ruszcie. Piekę na rumiano. Od czasu do czasu plastry karkówki przewracam i smaruję pozostałą marynatą. Gotowe kotlety podaję np. z dodatkiem grillowanych warzyw.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Tina