Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Karkówka w marynacie"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16847
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 99
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 321
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 843
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23884
Składniki
ok. 30 min. Marynowanie: ok. 4 godz.
Mięso myję i wycieram do sucha. Potem karkówkę kroję w plastry. Posypuję solą oraz pieprzem. Czosnek obieram i drobno siekam.
Do słoika wlewam oliwę oraz sos sojowy. Dodaję keczup i czosnek. Wsypuję paprykę, bazylię, estragon. Mocno zakręcam słoik i energicznie potrząsam nim, aż dobrze się połączą.
Plastry karkówki wkładam do miseczki. Polewam przygotowaną marynatą. Mieszam i wstawiam do lodówki na 4 godziny.
Zamarynowane mięso układam na tackach do grillowania. Stawiam na mocno rozgrzanym ruszcie. Piekę na rumiano. Od czasu do czasu plastry karkówki przewracam i smaruję pozostałą marynatą. Gotowe kotlety podaję np. z dodatkiem grillowanych warzyw.
<strong>Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>Źródło: Tina