Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie"
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 216
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 109
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1303
Zaznaczam,że nie jest to klasyczna wersja zapiekanki rybnej, jaką znam z Angl...
Odsłon: 216
Dzisiaj zapraszam na prawdziwą gorącą czekoladę, ozdobioną kremową bitą śmiet...
Odsłon: 109
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 1303
Składniki
Mięso kroimy w plastry, osuszamy.Cebule kroimy w krążki, dodajemy do niej oliwę, liście laurowe, plasterki czosnku, zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Mieszamy z płatami mięsa, wkładamy do lodówki na min. godzinę.
Potem mięso oczyszczamy z marynaty (zachowujemy ją). Przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni.
Pomidory i marynatę gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy mięso (ewentualnie podlewamy wodą). Dodajemy powidła, namoczone i posiekane grzyby. Dusimy ok. 1 i 1/2 godz. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę.Źródło: Kobieta i życie