Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie"
Aromatyczna karkówka..pachnąca grzybami, jałowcem i czosnkiem...czyli tym co...
Odsłon: 28517
Karkówka pieczona na soli to sprawdzony od lat klasyk. Nie ma jednak prostsz...
Odsłon: 1553
Karkówka jest bardzo wdzięcznym mięsem i lubie robić potrawy z tego mięsa i o...
Odsłon: 815
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 560
Oszczędne ciasto do którego przygotowania możesz wykorzystać składniki , któr...
Odsłon: 560
Składniki
Mięso kroimy w plastry, osuszamy.Cebule kroimy w krążki, dodajemy do niej oliwę, liście laurowe, plasterki czosnku, zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Mieszamy z płatami mięsa, wkładamy do lodówki na min. godzinę.
Potem mięso oczyszczamy z marynaty (zachowujemy ją). Przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni.
Pomidory i marynatę gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy mięso (ewentualnie podlewamy wodą). Dodajemy powidła, namoczone i posiekane grzyby. Dusimy ok. 1 i 1/2 godz. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę.Źródło: Kobieta i życie
Przepisy Dania główne
Dania główne
Obiad bez mięsa
Dania główne
Chaczapuri
Dania główne
Tarta z cukinią
Dania główne
Krokiety bolognese
Obiad bez mięsa
Obiad bez mięsa? Bez paniki! Może być smacznie, pożywnie i kolorowo. Pieczone...
Odsłon: 485
Chaczapuri
nie przepadam za jajkami wiec postanowiłam zrobić dla siebie chaczapuri z pie...
Odsłon: 122