Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 162
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso kroimy w plastry, osuszamy.Cebule kroimy w krążki, dodajemy do niej oliwę, liście laurowe, plasterki czosnku, zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Mieszamy z płatami mięsa, wkładamy do lodówki na min. godzinę.
Potem mięso oczyszczamy z marynaty (zachowujemy ją). Przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni.
Pomidory i marynatę gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy mięso (ewentualnie podlewamy wodą). Dodajemy powidła, namoczone i posiekane grzyby. Dusimy ok. 1 i 1/2 godz. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę.Źródło: Kobieta i życie