Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karkówka w sosie"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3835
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 632
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3833
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 400
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 759
Składniki
Mięso kroimy w plastry, osuszamy.Cebule kroimy w krążki, dodajemy do niej oliwę, liście laurowe, plasterki czosnku, zmiażdżone w moździerzu przyprawy. Mieszamy z płatami mięsa, wkładamy do lodówki na min. godzinę.
Potem mięso oczyszczamy z marynaty (zachowujemy ją). Przyprawiamy solą i pieprzem, obsmażamy na patelni.
Pomidory i marynatę gotujemy na wolnym ogniu, wkładamy mięso (ewentualnie podlewamy wodą). Dodajemy powidła, namoczone i posiekane grzyby. Dusimy ok. 1 i 1/2 godz. Pod koniec wrzucamy pokrojoną w paseczki paprykę.Źródło: Kobieta i życie