Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Karkówka z kapustą i ananasem"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3635
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 617
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3787
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 356
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 652
Składniki
50 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 2,50 zł • Przepis na 12 porcji
Karkówkę myję i osuszam papierowym ręcznikiem. Przyprawy mieszam z olejem i nacieram nimi karkówkę. Mięso odstawiam do lodówki na co najmniej 3 godziny (najlepiej na noc). Po tym czasie przekładam je do naczynia żaroodpornego.
Kapustę płuczę i obkładam nią karkówkę. Ananasa osączam z zalewy, kroję w kostkę i układam na kapuście. Następnie zalewam sokiem z ananasa.
Karkówkę piekę pod przykryciem 2 godziny w 200°C. Po upieczeniu kroję ją w plastry i podaję obłożoną kapustą z ananasem.
Katarzyna Jędrzejewska z KrośniewicŹródło: Kobieta i życie