Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karminadle z marchewką i szpinakiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 326
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 364
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 124
Składniki
Mocno rozgrzewam patelnię, wkładam szpinak (bez rozmrażania) i mocno podgrzewam, aż wyparuj prawie cały płyn. Do masy szpinakowej dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Masę mieszam i odstawiam do wystudzenia.
Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieram, drobno siekam. Bułkę moczę w zimnej wodzie. Mięso przekładam do miseczki. Dodaję odciśniętą bułkę, szpinak, marchewkę oraz cebulę. Wbijam jajko. Masę mięsną przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Wyrabiam. Formuję owalne kotleciki, lekko je spłaszczam dłonią i obtaczam w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewam porcjami olej. Smażę kotleciki na rumiano z obu stron przez ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracam.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Naj