Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Karminadle z marchewką i szpinakiem"
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1183
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4837
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1491
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1183
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4837
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1491
Składniki
Mocno rozgrzewam patelnię, wkładam szpinak (bez rozmrażania) i mocno podgrzewam, aż wyparuj prawie cały płyn. Do masy szpinakowej dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Masę mieszam i odstawiam do wystudzenia.
Marchewki obieram, myję, ścieram na tarce o drobnych oczkach. Cebulę obieram, drobno siekam. Bułkę moczę w zimnej wodzie. Mięso przekładam do miseczki. Dodaję odciśniętą bułkę, szpinak, marchewkę oraz cebulę. Wbijam jajko. Masę mięsną przyprawiam do smaku solą i pieprzem. Wyrabiam. Formuję owalne kotleciki, lekko je spłaszczam dłonią i obtaczam w tartej bułce.
Na patelni rozgrzewam porcjami olej. Smażę kotleciki na rumiano z obu stron przez ok. 10 minut. Od czasu do czasu obracam.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Naj