Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pełnia smaku, pełnia zdrowia... a przy tym naprawdę niewiele kalorii :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35695
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35695
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1204
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1756
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6008
        
        
                Składniki
W garnku gotujemy wodę z dodatkiem soli, do wrzątku wrzucamy kasze na ok. 10 min, po czym odcedzamy. Cebulę drobno siekamy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Pierś kurczaka kroimy w niewielkie kawałki, obsypujemy przyprawą i dodajemy do cebuli. całość podsmażamy jeszcze przez chwilę.
Do naczynia żaroodpornego wsypujemy jeden woreczek kaszy, następnie wykładamy kurczaka z cebulą i kolejny woreczek kaszy. Całość polewamy sosem pomidorowym rozrobionym z niewielką ilością wody. Na wierzchu układamy plastry pomidora i mozzarelli.
Przykrywamy folią aluminiową (lub pokrywa naczynia) i zapiekamy w nagrzanym piekarniku przez ok. 20-25 min.