Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 853
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5846
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9676
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 305
Składniki
Ugotować kaszę w wodzie z kostką rosołową.
W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie.
Cebulę porkoić w piórka lub kostkę i podsmażyć.
Odcedzić kaszę, przełożyć do naczynia żaroodpornego i doprawić dużą ilością oregano. Wymieszać z cebulą i groszkiem konserwowym, Na wierzchu ułożyć ugotowane brokuły. Można posypać kawałkami żółtego sera, ale nie jest to obowiązkowe.
Przed wstawieniem do piekarnika całość polać pół szkalnki wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Zapiekać w piekarniku przez około 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym i surówkami. Smacznego!