Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 121
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1409
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15602
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 121
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1409
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 482
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15602
Składniki
Ugotować kaszę w wodzie z kostką rosołową.
W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie.
Cebulę porkoić w piórka lub kostkę i podsmażyć.
Odcedzić kaszę, przełożyć do naczynia żaroodpornego i doprawić dużą ilością oregano. Wymieszać z cebulą i groszkiem konserwowym, Na wierzchu ułożyć ugotowane brokuły. Można posypać kawałkami żółtego sera, ale nie jest to obowiązkowe.
Przed wstawieniem do piekarnika całość polać pół szkalnki wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Zapiekać w piekarniku przez około 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym i surówkami. Smacznego!