Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 737
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2112
Sałatka z szynką i selerem, bez ziemniaków. Lekka oryginalna sałatka z jarzyn...
Odsłon: 102
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 653
Polecam. Zawsze szybko znika ze stołu.
Odsłon: 737
Proste ciasto mieszane rózgą, polane czekoladą, lekko korzenne, gotowe w godz...
Odsłon: 38
Składniki
Ugotować kaszę w wodzie z kostką rosołową.
W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie.
Cebulę porkoić w piórka lub kostkę i podsmażyć.
Odcedzić kaszę, przełożyć do naczynia żaroodpornego i doprawić dużą ilością oregano. Wymieszać z cebulą i groszkiem konserwowym, Na wierzchu ułożyć ugotowane brokuły. Można posypać kawałkami żółtego sera, ale nie jest to obowiązkowe.
Przed wstawieniem do piekarnika całość polać pół szkalnki wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Zapiekać w piekarniku przez około 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym i surówkami. Smacznego!