Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe, lekkie i bardzo smaczne!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1147
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1179
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13237
Składniki
Ugotować kaszę w wodzie z kostką rosołową.
W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie.
Cebulę porkoić w piórka lub kostkę i podsmażyć.
Odcedzić kaszę, przełożyć do naczynia żaroodpornego i doprawić dużą ilością oregano. Wymieszać z cebulą i groszkiem konserwowym, Na wierzchu ułożyć ugotowane brokuły. Można posypać kawałkami żółtego sera, ale nie jest to obowiązkowe.
Przed wstawieniem do piekarnika całość polać pół szkalnki wody z rozpuszczoną kostką rosołową. Zapiekać w piekarniku przez około 20 minut. Podawać z sosem czosnkowym i surówkami. Smacznego!