Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z kurczaka"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 124
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2194
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 124
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 184
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 182
Składniki
Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Każdy głęboko natnij. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dołóż szpinak, podlej 2 łyżkami wody.
Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Duś 15 minut, zdejmij z ognia i przestudź. Masę szpinakową wymieszaj z serkiem ziołowym. Kieszonki w filetach napełnij farszem. Oprósz pieprzem. Otwory zepnij.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż kieszonki i obsmaż je ze wszystkich stron. Potem zmniejsz płomień i smaż dalej przez 15 minut. Pod koniec wierzch mięsa posmaruj śmietaną z odrobiną sosu sojowego. Gotowe kieszonki podawaj z risotto. Danie udekoruj natką.
ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 360 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina