Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z kurczaka"
Drób jest najczęściej wykorzystywanym mięsem w naszych kuchniach. Dlatego też...
Odsłon: 8643
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 284
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1907
Pyszne, proste w przygotowaniu bardzo zdrowe klopsiki.
Odsłon: 284
Chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Robi się je bardzo...
Odsłon: 207
Pyszne , puszyste i szybkie w przygotowaniu placuszki z serka wiejskiego z ra...
Odsłon: 1907
Składniki
Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Każdy głęboko natnij. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dołóż szpinak, podlej 2 łyżkami wody.
Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Duś 15 minut, zdejmij z ognia i przestudź. Masę szpinakową wymieszaj z serkiem ziołowym. Kieszonki w filetach napełnij farszem. Oprósz pieprzem. Otwory zepnij.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż kieszonki i obsmaż je ze wszystkich stron. Potem zmniejsz płomień i smaż dalej przez 15 minut. Pod koniec wierzch mięsa posmaruj śmietaną z odrobiną sosu sojowego. Gotowe kieszonki podawaj z risotto. Danie udekoruj natką.
ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 360 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina
Przepisy Dania główne
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Dania główne
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Dania główne
Kotlety Kołodzieja
Dania główne
Smażone pierogi z mięsem
Curry z klopsami i bakłażanem
Klopsiki w gęstym, aromatycznym sosie curry z bakłażanem, pieczarkami i szpin...
Odsłon: 38
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Pyszne, proste w przygotowaniu wegetariańskie danie
Odsłon: 64