Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kieszonki z kurczaka"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 695
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 44
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 203
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 70
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 249
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 408
Składniki
Filety z kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Każdy głęboko natnij. Szpinak opłucz, osusz. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na łyżce rozgrzanego oleju. Dołóż szpinak, podlej 2 łyżkami wody.
Przypraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Duś 15 minut, zdejmij z ognia i przestudź. Masę szpinakową wymieszaj z serkiem ziołowym. Kieszonki w filetach napełnij farszem. Oprósz pieprzem. Otwory zepnij.
Na patelni rozgrzej 4 łyżki oleju. Włóż kieszonki i obsmaż je ze wszystkich stron. Potem zmniejsz płomień i smaż dalej przez 15 minut. Pod koniec wierzch mięsa posmaruj śmietaną z odrobiną sosu sojowego. Gotowe kieszonki podawaj z risotto. Danie udekoruj natką.
ok. 55 min, 1 porcja zawiera ok. 360 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina