Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klops z mozzarellą"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 634
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3845
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 411
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 781
Składniki
Czosnek obierz i pokrój w kosteczkę. Suszone pomidory osącz z zalewy, potnij w cienkie paseczki. Tosty namocz w zimnej wodzie, odciśnij i wymieszaj z mielonym mięsem. Do mięsnej masy dodaj pomidory, koncentrat pomidorowy, czosnek oraz jajko. Przypraw solą i pieprzem. Dobrze wyrób. Mozzarellę pokrój w grubsze słupki.
Z mięsnej masy uformuj gruby owalny placek. Pośrodku połóż słupki sera. Placek ostrożnie złóż na pół i uformuj owalną pieczeń. Ułóż ją na blasze przykrytej papierem do pieczenia. Wierzch posmaruj olejem.
Następnie mięso wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz przez 75 minut. Podawaj np. z kluseczkami ziemniaczanymi albo ryżem.Źródło: Naj