Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Klopsiki duszone w jarzynach"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 317
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 69
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 113
Składniki
Klopsiki: czosnek i 1 ce- bulę obierz, posiekaj, wymieszaj z mięsem. Dodaj jajko, bułkę tartą, parmezan, mleko, musztardę oraz zioła prowansalskie. Masę przypraw solą i pieprzem. Wyrób. Uformuj 16 kuleczek. Na patelni rozgrzej olej, włóż klopsiki i smaż je 5-7 minut.
Sos: pozostałą cebulę obierz, posiekaj. Papryki oczyść, pokrój w kosteczkę. Pomidory sparz, obierz, oczyść i pokrój. Marchewki obierz, potnij w drobną kostkę.
Klopsiki zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę. Dodaj resztę warzyw. Sos duś ok. 10 minut. W połowie czasu duszenia dodaj koncentrat. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem cukrem oraz octem. Klopsiki włóż do warzywnego sosu. Mocno razem podgrzej. Danie posyp natką.Źródło: Naj