Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klopsiki z mielonej łopatki wieprzowej, przyrządzone na parze, w towarzystwie ziemniaków i mieszanki warzyw
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 700
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 464
Składniki
Mięso przyprawiłam przyprawą do mielonego. Uformowałam małe klopsiki i ułożyłam w dolnym pojemniku parowaru. Ziemniaki wybrałam większe, pokroiłam na ćwiartki. Dobrze jest wybrać w miarę równej wielkości, żeby równo się ugotowały :) Mieszanka warzywna, mrożonka. Mięsko parowało się godzinkę, po 20 minutach dodałam ziemniaki na 2 poziom a po kolejnych 10 warzywa bez rozmrażania, na 3 poziom. Ziemniaki przyprawione majerankiem, warzywa już były z przyprawą :)