Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Klopsy rybne"
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1768
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 219
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1673
Prosty i smaczny sposób na pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe...
Odsłon: 219
Prosta i sycąca sałatka kebabowa bije na głowę wszystkie inne. Jeśli jeszcze...
Odsłon: 1673
Składniki
Cebulę i marchewkę obierz. Włóż do garnka razem z filetami i zalej wodą. Gdy się zagotuje, wyjmij cebulę, marchewkę oraz rybę. Całość zmiel. Do masy dołóż uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost oraz jajko. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 10 minut.
Przygotuj sos: w rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz mąką, zasmaż. Dolej zimny bulion. Stale mieszając, zagotuj. Dodaj posiekane zioła i śmietanę. Podgrzej.
Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wrzuć pulpety i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem.Źródło: Na żywo
Przepisy Dania główne
Dania główne
Zapiekanka z kapusty i mięsa
Dania główne
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Dania główne
Kotlet mielony z piersi kurczaka
Dania główne
Zapiekanka z makaronem i wieprzowymi klopsikami.
Zapiekanka z kapusty i mięsa
smak gołąbków ale mniej pracy
Odsłon: 19
Biała kiełbaska w boczku i kapuście
Pyszne wielkanocne danie
Odsłon: 44