Do góry

Dania główne Przepis na:

Klopsy rybne

Klopsy rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14907

Dodano:

Odsłon: 15

Przepis wart wypróbowania: "Klopsy rybne"

Składniki

  • 60 dag filetów z ryby
  • pieprz
  • cebula
  • sól
  • marchewka
  • jajko
  • tost
  • 1/3 szklanki mleka
  • 2 łyżki mąki
  • liść laurowy. Na sos: cebula
  • 1 i 1/2 szklanki bulionu
  • po kilka gałązek natki
  • koperku
  • estragonu
  • po łyżce mąki i oliwy
  • pół szklanki śmietany
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Klopsy rybne

Przygotowanie

  1. Cebulę i marchewkę obierz. Włóż do garnka razem z filetami i zalej wodą. Gdy się zagotuje, wyjmij cebulę, marchewkę oraz rybę. Całość zmiel. Do masy dołóż uprzednio namoczony w mleku i odciśnięty tost oraz jajko. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 10 minut.

  2. Przygotuj sos: w rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz mąką, zasmaż. Dolej zimny bulion. Stale mieszając, zagotuj. Dodaj posiekane zioła i śmietanę. Podgrzej.

  3. Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wrzuć pulpety i gotuj około 10 minut. Podawaj z makaronem.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń