Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chyba każdy zna to pyszne danie:)
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 176
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 176
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 210
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1298
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 514
Składniki
Ziemniaki ugotować ostudnić i przecisnąć przez maszynkę z twarożkiem. Następnie dodać jajko i mąkę i zagnieść. Ciasto podzielić na kilka części i za pomocą rąk "uturlać" w rurki. Następnie tłuczkiem do kotletów "rozpłaszczyć" nieco rurki i wycinać na kształt równoległobokó. Wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować ok.10 min. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem:)