Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
chyba każdy zna to pyszne danie:)
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 34
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 49
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 279
Składniki
Ziemniaki ugotować ostudnić i przecisnąć przez maszynkę z twarożkiem. Następnie dodać jajko i mąkę i zagnieść. Ciasto podzielić na kilka części i za pomocą rąk "uturlać" w rurki. Następnie tłuczkiem do kotletów "rozpłaszczyć" nieco rurki i wycinać na kształt równoległobokó. Wrzucić do osolonej, wrzącej wody i gotować ok.10 min. Podawać polane roztopionym masłem i posypane cukrem:)