Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 137
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 37
Składniki
Ser biały przecisnąć przez praskę lub zemleć do miski, dodać jajko i sól do smaku. Wymieszać i dodawać po trochę maki wyrabiając ciasto. Ciasto ma być nie za twarde i nie za miękkie. Będzie się lepić troszkę do rąk więc podsypać maka. Uformować kluseczki i wrzucić na wrzącą wodę jak wypłyną odcedzić. Polać roztopionym masłem i gotowe.