Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki w sosie dyniowym"
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 583
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3154
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 554
Makowiec na kruchym cieście z kratką to przepyszne ciasto które zawsze gości...
Odsłon: 583
Pyzy ziemniaczane z farszem z mielonego mięsa wieprzowego. Ugotowane, okraszo...
Odsłon: 3154
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 554
Składniki
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój w plasterki. Szalotki obierz, grubo posiekaj. W garnku albo na dużej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim szalotki. Dołóż grzyby i dynię. smaż 5 minut na dużym płomieniu. Potem zmniejsz ogień i duś przez 20-25 minut, aż dynia będzie miękka.
W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, zamieszaj i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Do dyniowego sosu wlej śmietanę. Ponownie całość zagotuj. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Makaron odcedź, osącz na sitku, wymieszaj z sosem. Danie posyp parmezanem. Udekoruj listkami natki.Źródło: Naj