Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki w sosie dyniowym"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5439
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3712
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2035
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5439
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5481
Składniki
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój w plasterki. Szalotki obierz, grubo posiekaj. W garnku albo na dużej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim szalotki. Dołóż grzyby i dynię. smaż 5 minut na dużym płomieniu. Potem zmniejsz ogień i duś przez 20-25 minut, aż dynia będzie miękka.
W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, zamieszaj i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Do dyniowego sosu wlej śmietanę. Ponownie całość zagotuj. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Makaron odcedź, osącz na sitku, wymieszaj z sosem. Danie posyp parmezanem. Udekoruj listkami natki.Źródło: Naj