Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kokardki w sosie dyniowym"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2444
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4607
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1751
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 535
Składniki
Miąższ dyni pokrój w kostkę. Pieczarki oczyść, ew. szybko opłucz i wytrzyj do sucha. Grzyby pokrój w plasterki. Szalotki obierz, grubo posiekaj. W garnku albo na dużej patelni rozgrzej masło. Zeszklij na nim szalotki. Dołóż grzyby i dynię. smaż 5 minut na dużym płomieniu. Potem zmniejsz ogień i duś przez 20-25 minut, aż dynia będzie miękka.
W tym czasie zagotuj posoloną wodę. Wrzuć makaron, zamieszaj i ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Do dyniowego sosu wlej śmietanę. Ponownie całość zagotuj. Sos przypraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Makaron odcedź, osącz na sitku, wymieszaj z sosem. Danie posyp parmezanem. Udekoruj listkami natki.Źródło: Naj