Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kokosowa potrawka z kurczaka"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34168
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Piersi kurczaka opłucz, osusz, pokrój na małe kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Na patelni lub w rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć obrany i posiekany czosnek, przesmaż krótko. Dodaj mięso kurczaka. Smaż, mieszając, na złoty kolor.
Dodaj łyżkę curry oraz mleczko. Wymieszaj całość starannie. Duś na średnim ogniu ok. 30 minut.
Potrawę dopraw trawą cytrynową, sokiem z limonki solą oraz pieprzem. Wrzuć pomidorki, ogrzewaj jeszcze 2-3 minuty. Gotowe danie posyp uprażonymi orzeszkami i ziołami. Podawaj na stół z ryżem lub makaronem sojowym.Źródło: Świat kobiety