Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2011
Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3445
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4167
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3445
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1163
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4167
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 350
Składniki
Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.
Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.
Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.
Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.