Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-08-2011
Naleśniki razowe z kolorowym farszem zapieczone pod sosem jogurtowym.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47979
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165812
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5499
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47979
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165812
Składniki
Mąkę, mleko i jedno jajko miksujemy razem.
Marchewkę ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki, cukinię, papryki, cebulę i czosnek siekamy bardzo drobno.
Wszystkie warzywa dusimy na rozgrzanej oliwie, doprawiamy do smaku pieprzem i ulubionymi ziołami. Gotowy farsz odstawiamy na bok.
Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej teflonowej patelni smażymy naleśniki z przygotowanego ciasta. (mi wyszły z podanych proporcji 2 sztuki).
Na każdy naleśnik nakładamy porcję farszu i zwijamy go, układamy naleśniki w naczyniu żaroodpornym.
Przygotowujemy sos: jajko wbijamy do jogurtu, mieszamy aż powstanie gładka masa, doprawiamy do smaku ziołami, czosnkiem granulowanym i pieprzem. Polewamy sosem naleśniki.
Naczynie wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C. na ok. pół godziny.
Serwujemy posypane posiekaną natką pietruszki.