Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o głębokim smaku nadzienia przygotowanego z dodatkiem grzybków boczniaków jest doskonałe na chłodniejsze jesienne dni.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5715
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8000
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5499
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5715
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8919
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8000
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5499
Składniki
W głębokiej patelni podsmażamy boczniaki lekko posolone i pokrojone w długie paski .Dodajemy kaszę i na małym ogniu parzymy ją kilkukrotnie podlewając niewielką ilością bulionu .Kiedy kasza jest gotowa dodajemy pokrojoną drobno cebulkę , sos sojowy według uznania ,sól,pieprz a całość łączymy śmietaną aby farsz nie był suchy. Papryki przygotowane do nadziewania napełniamy farszem i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika na 30 min. Przed podaniem możemy udekorować danie odrobiną serka i pozostawić na chwilę w ciepłym piekarniku aby się roztopił. Na talerzu możemy podać danie z sosem pomidorowym .