Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o głębokim smaku nadzienia przygotowanego z dodatkiem grzybków boczniaków jest doskonałe na chłodniejsze jesienne dni.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 189
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44605
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181979
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 189
Składniki
W głębokiej patelni podsmażamy boczniaki lekko posolone i pokrojone w długie paski .Dodajemy kaszę i na małym ogniu parzymy ją kilkukrotnie podlewając niewielką ilością bulionu .Kiedy kasza jest gotowa dodajemy pokrojoną drobno cebulkę , sos sojowy według uznania ,sól,pieprz a całość łączymy śmietaną aby farsz nie był suchy. Papryki przygotowane do nadziewania napełniamy farszem i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika na 30 min. Przed podaniem możemy udekorować danie odrobiną serka i pozostawić na chwilę w ciepłym piekarniku aby się roztopił. Na talerzu możemy podać danie z sosem pomidorowym .