Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o głębokim smaku nadzienia przygotowanego z dodatkiem grzybków boczniaków jest doskonałe na chłodniejsze jesienne dni.
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 45
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 28
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 107
Nasz klasyczny dodatek do obiadu podany w nieco bardziej fikuśnym wydaniu. Zi...
Odsłon: 45
Pełna witamin i minerałów czerwona kapusta niech będzie częstym gościem naszy...
Odsłon: 28
Bogata kompozycja mieszanki przypraw zapewni wspaniały smak grillowanych mies...
Odsłon: 107
Składniki
W głębokiej patelni podsmażamy boczniaki lekko posolone i pokrojone w długie paski .Dodajemy kaszę i na małym ogniu parzymy ją kilkukrotnie podlewając niewielką ilością bulionu .Kiedy kasza jest gotowa dodajemy pokrojoną drobno cebulkę , sos sojowy według uznania ,sól,pieprz a całość łączymy śmietaną aby farsz nie był suchy. Papryki przygotowane do nadziewania napełniamy farszem i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika na 30 min. Przed podaniem możemy udekorować danie odrobiną serka i pozostawić na chwilę w ciepłym piekarniku aby się roztopił. Na talerzu możemy podać danie z sosem pomidorowym .