Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie o głębokim smaku nadzienia przygotowanego z dodatkiem grzybków boczniaków jest doskonałe na chłodniejsze jesienne dni.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 397
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7873
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 397
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7873
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13420
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2689
Składniki
W głębokiej patelni podsmażamy boczniaki lekko posolone i pokrojone w długie paski .Dodajemy kaszę i na małym ogniu parzymy ją kilkukrotnie podlewając niewielką ilością bulionu .Kiedy kasza jest gotowa dodajemy pokrojoną drobno cebulkę , sos sojowy według uznania ,sól,pieprz a całość łączymy śmietaną aby farsz nie był suchy. Papryki przygotowane do nadziewania napełniamy farszem i wstawiamy pod przykryciem do piekarnika na 30 min. Przed podaniem możemy udekorować danie odrobiną serka i pozostawić na chwilę w ciepłym piekarniku aby się roztopił. Na talerzu możemy podać danie z sosem pomidorowym .