Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot agrestowy z cytryną"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2012
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2020
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 2012
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 421299
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2020
Składniki
Agrest oczyść, umyj i ponakłuwaj igłą. Owoce wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź.
Do litra wody wsyp cukier i pociętą na paski skórkę z 1/2 cytryny. Zagotuj. Dodaj sok z cytryny i rum.
Obgotowany agrest przełóż do gorących słoików. Zalej syropem i zakręć. Pasteryzuj 20 minut w 80 st. C.Źródło: Tele Tydzień