Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot agrestowy z cytryną"
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1926
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1619
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2565
Składniki
Agrest oczyść, umyj i ponakłuwaj igłą. Owoce wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź.
Do litra wody wsyp cukier i pociętą na paski skórkę z 1/2 cytryny. Zagotuj. Dodaj sok z cytryny i rum.
Obgotowany agrest przełóż do gorących słoików. Zalej syropem i zakręć. Pasteryzuj 20 minut w 80 st. C.Źródło: Tele Tydzień