Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot agrestowy z cytryną"
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21798
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1522
Genialne połączenie słodko-słonych smaków. Kawałki piersi z kurczaka skąpane...
Odsłon: 21798
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1522
Składniki
Agrest oczyść, umyj i ponakłuwaj igłą. Owoce wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź.
Do litra wody wsyp cukier i pociętą na paski skórkę z 1/2 cytryny. Zagotuj. Dodaj sok z cytryny i rum.
Obgotowany agrest przełóż do gorących słoików. Zalej syropem i zakręć. Pasteryzuj 20 minut w 80 st. C.Źródło: Tele Tydzień