Do góry

Dania główne Przepis na:

Kompot agrestowy z cytryną

Kompot agrestowy z cytryną

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 4436

Dodano:

Odsłon: 6

Przepis wart wypróbowania: "Kompot agrestowy z cytryną"

Składniki

  • 1 kg zielonego agrestu
  • 75 dag cukru
  • sok z 1 cytryny
  • skórka z 1/2 cytryny
  • 100 ml rumu (niekoniecznie)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kompot agrestowy z cytryną

Przygotowanie

  1. Agrest oczyść, umyj i ponakłuwaj igłą. Owoce wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź.

  2. Do litra wody wsyp cukier i pociętą na paski skórkę z 1/2 cytryny. Zagotuj. Dodaj sok z cytryny i rum.

  3. Obgotowany agrest przełóż do gorących słoików. Zalej syropem i zakręć. Pasteryzuj 20 minut w 80 st. C.

    Źródło: Tele Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń