Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kompot agrestowy z cytryną"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 213
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2500
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 213
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 182
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 744
Składniki
Agrest oczyść, umyj i ponakłuwaj igłą. Owoce wrzuć do wrzątku i gotuj 3 minuty. Odcedź.
Do litra wody wsyp cukier i pociętą na paski skórkę z 1/2 cytryny. Zagotuj. Dodaj sok z cytryny i rum.
Obgotowany agrest przełóż do gorących słoików. Zalej syropem i zakręć. Pasteryzuj 20 minut w 80 st. C.Źródło: Tele Tydzień