Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Konfitura z pomarańczy"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 158
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15536
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 166
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 113
Składniki
Pomarańcze wyszoruj szczoteczką i sparz. Obieraczką zetnij wierzchnią warstwę skórki (możesz też ją zetrzeć na tarce o grubych oczkach).
Nad miską obierz owoce z pozostałej skórki. Pokrój je na małe kawałki i wraz z sokiem oraz wierzchnią skórką umieść w garnku lub na patelni. Dolej wody i gotuj na małym ogniu ok. 20 min. Zdejmij, dodaj cukier, wymieszaj i odstaw na godzinę.
Do garnka dodaj sok z cytryny i gotuj ok. godziny. Gotową konfiturę przełóż do słoiczków, odwróć do góry dnem i zaczekaj do wystygnięcia. Możesz też zapasteryzować.Źródło: Takie jest życie