Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 160
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15538
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Obierz rabarbar i pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Zasyp cukrem i odstaw.
Przesmażaj owoce na niewielkim ogniu przez 30-40 minut, co chwilę mieszając. Odstaw do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Ziarenka kardamonu upraż na suchej patelni. Następnie rozgnieć je w moździerzu. Dodaj do rabarbaru i truskawek.
Konfiturę smaż do momentu, aż zacznie gęstnieć i gorącą nakładaj do czystych, wyparzonych i suchych słoików.Źródło: Takie jest życie