Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 123
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Obierz rabarbar i pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Zasyp cukrem i odstaw.
Przesmażaj owoce na niewielkim ogniu przez 30-40 minut, co chwilę mieszając. Odstaw do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Ziarenka kardamonu upraż na suchej patelni. Następnie rozgnieć je w moździerzu. Dodaj do rabarbaru i truskawek.
Konfiturę smaż do momentu, aż zacznie gęstnieć i gorącą nakładaj do czystych, wyparzonych i suchych słoików.Źródło: Takie jest życie