Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Obierz rabarbar i pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Zasyp cukrem i odstaw.
Przesmażaj owoce na niewielkim ogniu przez 30-40 minut, co chwilę mieszając. Odstaw do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Ziarenka kardamonu upraż na suchej patelni. Następnie rozgnieć je w moździerzu. Dodaj do rabarbaru i truskawek.
Konfiturę smaż do momentu, aż zacznie gęstnieć i gorącą nakładaj do czystych, wyparzonych i suchych słoików.Źródło: Takie jest życie