Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Konfitura z rabarbarem"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2267
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1383
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3555
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1211
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2267
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1383
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 516
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3555
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1211
Składniki
Obierz rabarbar i pokrój go w kostkę. Truskawki umyj, odszypułkuj i przekrój na pół. Zasyp cukrem i odstaw.
Przesmażaj owoce na niewielkim ogniu przez 30-40 minut, co chwilę mieszając. Odstaw do ostygnięcia na 2-3 godziny.
Ziarenka kardamonu upraż na suchej patelni. Następnie rozgnieć je w moździerzu. Dodaj do rabarbaru i truskawek.
Konfiturę smaż do momentu, aż zacznie gęstnieć i gorącą nakładaj do czystych, wyparzonych i suchych słoików.Źródło: Takie jest życie