Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9132
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę obierz, następnie drobno ją posiekaj i zeszklij na maśle. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę, dorzuć posiekany czosnek (ząbek). Dodaj jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą (dla nadania odpowiedniej gęstości) i wszystko wymieszaj.
Z wyrobionej masy mięsnej zwilżonymi wodą dłońmi uformuj nieduże kulki, lekko je spłaszcz, a następnie obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, a następnie delikatnie kładź na nim uformowane kotlety mielone. Smaż, aż ładnie zezłocą się z każdej strony.
Z kotlecików zrób koreczki: połóż na nich plasterki sera żółtego, kawałki papryki, a na górze – połówki pomidorków koktajlowych. Zepnij wykałaczkami. Możesz oprószyć pomidorki solą i pieprzem. Podaj na zimno.Źródło: Świat kobiety