Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 793
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 926
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2823
Składniki
Cebulę obierz, następnie drobno ją posiekaj i zeszklij na maśle. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę, dorzuć posiekany czosnek (ząbek). Dodaj jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą (dla nadania odpowiedniej gęstości) i wszystko wymieszaj.
Z wyrobionej masy mięsnej zwilżonymi wodą dłońmi uformuj nieduże kulki, lekko je spłaszcz, a następnie obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, a następnie delikatnie kładź na nim uformowane kotlety mielone. Smaż, aż ładnie zezłocą się z każdej strony.
Z kotlecików zrób koreczki: połóż na nich plasterki sera żółtego, kawałki papryki, a na górze – połówki pomidorków koktajlowych. Zepnij wykałaczkami. Możesz oprószyć pomidorki solą i pieprzem. Podaj na zimno.Źródło: Świat kobiety