Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Koreczki z mielonego"
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 761
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424938
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Cebulę obierz, następnie drobno ją posiekaj i zeszklij na maśle. Mięso włóż do miski, dodaj cebulę, dorzuć posiekany czosnek (ząbek). Dodaj jajko, przyprawy do smaku, bułkę tartą (dla nadania odpowiedniej gęstości) i wszystko wymieszaj.
Z wyrobionej masy mięsnej zwilżonymi wodą dłońmi uformuj nieduże kulki, lekko je spłaszcz, a następnie obtocz w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, a następnie delikatnie kładź na nim uformowane kotlety mielone. Smaż, aż ładnie zezłocą się z każdej strony.
Z kotlecików zrób koreczki: połóż na nich plasterki sera żółtego, kawałki papryki, a na górze – połówki pomidorków koktajlowych. Zepnij wykałaczkami. Możesz oprószyć pomidorki solą i pieprzem. Podaj na zimno.Źródło: Świat kobiety