Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki mielone całe w ziołach"
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 39
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 23
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 119
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 125
Składniki
Bułkę podziel na mniejsze kawałki i namocz w mleku. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Następnie zeszklij na maśle. Ryż ugotuj według opisu na opakowaniu. Odstaw do wystudzenia.
Mięso dokładnie wymieszaj z odciśniętą bułką i ugotowanym ryżem. Dodaj jajka, sól i pieprz. Bułkę tartą wymieszaj z posiekanymi ziołami.
Masę wyrób i uformuj okrągłe kotleciki. Obtocz je w bułce z ziołami. Mięso usmaż z obu stron na oleju, aż ładnie się zarumieni. Danie podawaj z makaronem.Źródło: Na żywo