Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z indyka"
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3779
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 715
Składniki
1. na marynatę wymieszaj. Indyka pokrój, wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Śmietanę, jajka i starty na tarce ser wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pomidory pokrój w paski. Szparagi umyj, odkrój końcówki.
Do naczynia żaroodpornego wlej śmietanowy sos, układaj kawałki mięsa, szparagi, suszone pomidory. Na wierzchu połóż plastry mozzarelli. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień