Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z indyka

Kotleciki z indyka

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12889

Dodano:

Odsłon: 3

Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z indyka"

Składniki

  • Potrawa: 80 dag piersi z indyka
  • pęczek zielonych szparagów
  • garść suszonych pomidorów
  • 15 dag sera mozzarella
  • pół pęczka koperku
  • pół szklanki śmietany 18 proc
  • 2 jajka
  • 20 dag startego sera gouda
  • olej
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz Marynata: 3 łyżki oleju
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta curry
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta kurkumy
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotleciki z indyka

Przygotowanie


  1. 1. na marynatę wymieszaj. Indyka pokrój, wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Śmietanę, jajka i starty na tarce ser wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pomidory pokrój w paski. Szparagi umyj, odkrój końcówki.

  2. Do naczynia żaroodpornego wlej śmietanowy sos, układaj kawałki mięsa, szparagi, suszone pomidory. Na wierzchu połóż plastry mozzarelli. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.

  3. Czas: około 1,5 godziny.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń