Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z indyka"
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2816
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3939
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 777
Składniki
1. na marynatę wymieszaj. Indyka pokrój, wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Śmietanę, jajka i starty na tarce ser wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pomidory pokrój w paski. Szparagi umyj, odkrój końcówki.
Do naczynia żaroodpornego wlej śmietanowy sos, układaj kawałki mięsa, szparagi, suszone pomidory. Na wierzchu połóż plastry mozzarelli. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień