Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotleciki z indyka"
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2430
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 264
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 250
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2430
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 264
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 250
Składniki
1. na marynatę wymieszaj. Indyka pokrój, wymieszaj z marynatą. Odstaw do lodówki na kilka godzin. Na patelni rozgrzej olej, obsmaż mięso z każdej strony. Śmietanę, jajka i starty na tarce ser wymieszaj, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Pomidory pokrój w paski. Szparagi umyj, odkrój końcówki.
Do naczynia żaroodpornego wlej śmietanowy sos, układaj kawałki mięsa, szparagi, suszone pomidory. Na wierzchu połóż plastry mozzarelli. Piecz 30 minut w temp. 200°C. Przed podaniem posyp posiekanym koperkiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień