Do góry

Dania główne Przepis na:

*Kotlet mielony z grzybami i kaszą gryczaną *

*Kotlet mielony z grzybami i kaszą gryczaną *

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 408

Dodano:

Odsłon: 3018

Pyszny, sycący dla miłośników kaszy i nie tylko :)))

Składniki

  • 75 dag. mięsa mielonego ( u mnie szynka)
  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 1 garść grzybów suszonych :)
  • 1 średnia marchew
  • 10-15 dag sera żółtego
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 1 bułka
  • przyprawy- sól, pieprz, zioła wedłóg uznania
  • bulka tarta do panierowania + olej rzepakowy do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Grzyby namoczyć najlepiej dzień wcześniej, ugotować i przestudzone pokroić, kaszą ugotować wystudzić. Bułkę namoczyć i odcisnąć ja moczę w wodzie. Cebulę pokroić w drobną kosteczkę, czosnek przecisnąć przez praskę, marchew i ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystkie składniki dodać do mięsa mielonego przyprawić solą, pieprzem i ziołami, formować nieduże kotleciki, panierować w bułce i smażyć a potem zajadać z suróweczką np. z kapusty pekińskiej . Smacznego :)))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń