Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, tanie, dla tych którzy nie lubią brokułów.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113065
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 793
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 592
Składniki
gotujemy brokuł w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy brokuł potem za pomocą tyczka do ziemniaków rozgniatamy go.
Gdy uzyskamy dość jednolitą masę czekamy aż troch ostygnie potem dodajemy jajko, czosnek rozdrobniony, koperek sól pieprz i bułkę tartą wszystko mieszamy tak jak na kotlety mielone.
Na osobnym talerzyku rozsypujemy trochę bułki tartej
Z uzyskanej masy kształcimy kulki ala" kotlety mielone obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu strony na rozgrzanym oleju na patelni aż do uzyskania brązowej barwy .
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i dowolna surówką. Życzę smacznego!! :-)