Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, tanie, dla tych którzy nie lubią brokułów.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3238
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2081
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3238
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1291
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2046
Składniki
gotujemy brokuł w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy brokuł potem za pomocą tyczka do ziemniaków rozgniatamy go.
Gdy uzyskamy dość jednolitą masę czekamy aż troch ostygnie potem dodajemy jajko, czosnek rozdrobniony, koperek sól pieprz i bułkę tartą wszystko mieszamy tak jak na kotlety mielone.
Na osobnym talerzyku rozsypujemy trochę bułki tartej
Z uzyskanej masy kształcimy kulki ala" kotlety mielone obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu strony na rozgrzanym oleju na patelni aż do uzyskania brązowej barwy .
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i dowolna surówką. Życzę smacznego!! :-)