Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
łatwe, tanie, dla tych którzy nie lubią brokułów.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
gotujemy brokuł w osolonej wodzie do miękkości.
Odcedzamy brokuł potem za pomocą tyczka do ziemniaków rozgniatamy go.
Gdy uzyskamy dość jednolitą masę czekamy aż troch ostygnie potem dodajemy jajko, czosnek rozdrobniony, koperek sól pieprz i bułkę tartą wszystko mieszamy tak jak na kotlety mielone.
Na osobnym talerzyku rozsypujemy trochę bułki tartej
Z uzyskanej masy kształcimy kulki ala" kotlety mielone obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu strony na rozgrzanym oleju na patelni aż do uzyskania brązowej barwy .
Najlepiej smakują z ziemniaczkami i dowolna surówką. Życzę smacznego!! :-)