Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 207
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1329
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25125
Składniki
Szpinak przełóż na sitko i pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie. Filet opłucz, wytrzyj do sucha.
Mięso potnij w poprzek włókien na 4 plastry. Każdy z nich przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Usuń folię, mięso posyp solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Duś go kilka minut. Zdejmij z ognia. Lekko przestudź.
Następnie wbij jajko. Dodaj pokruszoną fetę. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Wymieszaj.
Farsz szpinakowy rozsmaruj na kotletach. Zwiń je i zepnij wykałaczkami albo obwiąż mocną nitką.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj np. z duszonymi warzywami.Źródło: Tina