Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Szpinak przełóż na sitko i pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie. Filet opłucz, wytrzyj do sucha.
Mięso potnij w poprzek włókien na 4 plastry. Każdy z nich przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Usuń folię, mięso posyp solą i pieprzem.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Duś go kilka minut. Zdejmij z ognia. Lekko przestudź.
Następnie wbij jajko. Dodaj pokruszoną fetę. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Wymieszaj.
Farsz szpinakowy rozsmaruj na kotletach. Zwiń je i zepnij wykałaczkami albo obwiąż mocną nitką.
Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj np. z duszonymi warzywami.Źródło: Tina