Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 254

Dodano:

Odsłon: 23546

Przepis na te kotlety zdobyłam z jakiejś ulotki z Biedronki i od tej pory jeśli tylko robię mielone, to zawsze w ten sposób, gdyż kotlety wszystkim smakują.

Składniki

  • 450g mięsa mielonego z indyka ( u mnie z Biedronki. Może to być także mięso mielone wołowo-wieprzowe)
  • 2 jajka całe
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 mała cebula
  • sucha bułka do namoczenia
  • bułka tarta do panierowania
  • vwgeta, pieprz, tłuszcz do smażenia
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, usmażyć na oleju. Na miskę wyłożyć mięso, dodać odciśniętą z mleka bułkę, jajka, vegetę i pieprz do smaku, łyżkę masła, łyżkę musztardy a na koniec przecedzoną przez sitko ostudzoną cebulę. Wszystkie składniki dobrze wyrobić. Jeśli masa na kotlety będzie zbyt rzadka dodać trochę bułki tartej. Z wyrobionej masy formować kotlety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na tłuszczu. Mi najlepsze kotlety wychodzą jak smażę je we frytownicy. ŻYCZĘ SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

paola1984 23 maja 2013 Cały dzień myślę o tym przepisie i właśnie zrobiłam, spróbowałam i powiem, że pyszniejszych kotletów mielonych nigdy nie jadłam! Podbiły moje serce :)

12 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 23 maja 2013 Kuchnia polska zawsze się obroni! Uwielbiam mielone :)

11 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń