Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone z dużą ilością cebuli. Proste, smaczne danie tradycyjnie jak to dawniej na wsi bywało smażone na smalcu. Pamiętamy naszą babcię, która mawiała, że wieprzowinka lubi ogrzewać się w swoim tłuszczu, wtedy jest najsmaczniejsza.
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 36
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 46
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1110
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 263
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14838
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 36
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 46
Surówka bardzo prosta w przygotowaniu, z niewielu składników, ale smaczna jak...
Odsłon: 1110
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 263
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 14838
Składniki
Mięso dajemy do miski. Wbijamy jajko, dodajemy 2 łyżki bułki tartej, rozgnieciony ząbek czosnku i przyprawy. Masę dokładnie wyrabiamy. Następnie formujemy kotlety - z 1/2 kg mięsa wyjdzie nam 6-7 kotletów. Rozgrzewamy smalec na patelni.
Obtaczamy kotlety w bułce tartej i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy na największym ogniu, z jednej strony do przyrumienienia. Następnie odwracamy kotlety na drugą stronę, zmniejszamy ogień na średni.
Cebulę kroimy w półplasterki, posypujemy solą obficie i morzymy (wyciskamy rękoma, aby cebula puściła sok). Tak przygotowaną cebulę dorzucamy do przewróconych na drugą stronę kotletów, posypujemy szczyptą pieprzu i czerwonej papryki. Obsmażamy kotlety i cebulę na rumiano.
Kotlety mielone z cebulą smażone na smalcu gotowe!