Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z piekarnika"
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113048
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 428
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 772
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Strąki papryki umyj, oczyść z nasion, osusz. Ułóż je w formie do pieczenia, skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso zmiel, cebulę obierz i posiekaj.
Do mięsa wbij jajko, dodaj cebulę, orzechy oraz otręby pszenne. Przypraw solą, pieprzem oraz imbirem. Jeśli masa jest za gęsta, wlej odrobinę wody i wymieszaj.
Uformuj pulpeciki, ułóż je na paprykach, posyp świeżymi ziołami. Zamiast świeżych możesz użyć suszonych. Wstaw naczynie do piekarnika. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Poda waj zaraz po wyjęciu z pieca.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 390 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie