Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z piekarnika"
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 315
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3229
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7930
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 315
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3229
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 603
Składniki
Strąki papryki umyj, oczyść z nasion, osusz. Ułóż je w formie do pieczenia, skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso zmiel, cebulę obierz i posiekaj.
Do mięsa wbij jajko, dodaj cebulę, orzechy oraz otręby pszenne. Przypraw solą, pieprzem oraz imbirem. Jeśli masa jest za gęsta, wlej odrobinę wody i wymieszaj.
Uformuj pulpeciki, ułóż je na paprykach, posyp świeżymi ziołami. Zamiast świeżych możesz użyć suszonych. Wstaw naczynie do piekarnika. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Poda waj zaraz po wyjęciu z pieca.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 390 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie