Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z piekarnika"
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1293
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 799
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1417
Składniki
Strąki papryki umyj, oczyść z nasion, osusz. Ułóż je w formie do pieczenia, skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso zmiel, cebulę obierz i posiekaj.
Do mięsa wbij jajko, dodaj cebulę, orzechy oraz otręby pszenne. Przypraw solą, pieprzem oraz imbirem. Jeśli masa jest za gęsta, wlej odrobinę wody i wymieszaj.
Uformuj pulpeciki, ułóż je na paprykach, posyp świeżymi ziołami. Zamiast świeżych możesz użyć suszonych. Wstaw naczynie do piekarnika. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Poda waj zaraz po wyjęciu z pieca.
<strong>Porcje 8. 80 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 390 kcal.</strong>Źródło: Takie jest życie