Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z piekarnika

Kotlety mielone z piekarnika

Autor:

Przepisów i artykułów: 770 Ocena: 6582

Dodano:

Odsłon: 2

Smaczny pomysł na "Kotlety mielone z piekarnika"

Składniki

  • pół kg mięsa z indyka
  • pół kg kolorowej papryki
  • pół szklanki mielonych orzechów włoskich
  • 2 łyżki otrąb pszennych
  • cebula
  • jajko
  • 3 łyżki oleju
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • mielony imbir
  • 4 łyżki posiekanych świeżych ziół: rozmarynu
  • tymianku
  • natki
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety mielone z piekarnika

Przygotowanie

  1. Strąki papryki umyj, oczyść z nasion, osusz. Ułóż je w formie do pieczenia, skrop olejem, oprósz solą oraz pieprzem. Mięso zmiel, cebulę obierz i posiekaj.

  2. Do mięsa wbij jajko, dodaj cebulę, orzechy oraz otręby pszenne. Przypraw solą, pieprzem oraz imbirem. Jeśli masa jest za gęsta, wlej odrobinę wody i wymieszaj.

  3. Uformuj pulpeciki, ułóż je na paprykach, posyp świeżymi ziołami. Zamiast świeżych możesz użyć suszonych. Wstaw naczynie do piekarnika. Piecz 35-40 minut w temp. 180°C. Poda waj zaraz po wyjęciu z pieca.

  4. Porcje 8. 80 min. Cena 1,70 zł. Kalorie 390 kcal.

    Źródło: Takie jest życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń