Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone są znane chyba w każdej polskiej kuchni. Mój mąż je uwielbia więc czasami kiedy mam już dość zwykłych mielonych urozmaicam je różnymi dodatkami najchętniej żółtym sercem i pieczarkami
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14630
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Moja kolejna propozycja dla makaroniarzy.
Odsłon: 69
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 14630
Czy to najlepsze brownie jakie zjesz:owszem
Odsłon: 140
Składniki
1.Zmielone mięso łączymy z pokrojoną w drobną kosteczkę cebulą i pieczarkami, dodajemy surowe jajko, tarty ser i namoczony w wodzie chleb. Sól i pieprz. (Jeśli ktoś mieli mięso w domu sam, ma o połowę mniej roboty, bo wtedy wszystkie składniki mieli razem z mięsem) 2. Z mięsa formujemy kulki i obtaczamy w bułce tartej. "Rozklapujemy" na desce i lekko nacinamy nożem wzdłuż każdego kotlecika. 3. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju. Długość smażenia uzależniona jest od tego jaki kto lubi stopień wypieczenia, my z mężem lubimy chrupiące kotlety więc smażę je na ciemny brąz. Dodatkowo kiedy obracam kotlety na drugą stronę dociskam je łopatką do smażenia, bo wtedy mam pewność, że nie będą w środku surowe i do tego mięso i pieczarki puszczają sok.
Takie kotleciki najlepiej smakują z pogniecionymi ziemniakami, jako, że tłuszczyk z ich smażenia świetnie się komponuje z ziemniaczkami.