Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne"
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 385
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1566
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2323
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 203
Przepyszna tradycyjna szarlotka przepis pochodzi ze starego babcinego zeszytu .
Odsłon: 385
Soczysty kurczak, ciągnący się ser, aromatyczny koperek i chrupiąca panierka...
Odsłon: 1566
Dzisiaj zapraszam na szybką, smaczną, efektowną i zdrową przekąskę, która ide...
Odsłon: 361
Przepis dnia
Dzisiaj czas na lekki deser w stylu włoskim. Przepyszny krem na bazie mascarp...
Odsłon: 2323
Delikatna młoda kapusta zasmażana na maśle z dodatkiem koperku. Odpowiednia...
Odsłon: 203
Składniki
Czas ok. 35 min; porcja – 360 kcal, cena 1,40 zł.
Smak kotletów rybnych możesz dowolnie zmieniać, dodając do masy przesmażoną cebulę, posiekany czosnek, musztardę, a także ulubione przyprawy oraz suszone lub świeże zioła: natkę, koperek, szczypiorek.
Filety (bez skóry) umyj starannie, a następnie ugotuj na parze do miękkości (około 15 minut). Jeśli używasz mrożonych filetów, czas gotowania wydłuży się o kilka minut.
Ugotowane filety przestudź, rozdrobnij widelcem w misce. Dodaj 3 szklanki ugotowanych wcześniej i zmiksowanych na gładkie purée ziemniaków, wymieszaj.
Do powstałej mieszanki dodaj 3 łyżki masła. Wbij całe jajka. Dodaj tyle bułki tartej, by powstała dość zwarta masa, z której da się formować kotleciki.
Masę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką (kotlety powinny być dość pikantne i wyraziste w smaku). Uformuj 8 owalnych kotletów, obtocz je w kilku łyżkach bułki tartej, lekko spłaszcz i odstaw na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kładź kotlety i smaż z dwóch stron na złoty kolor (ok. 15 minut).Źródło: Świat kobiety
Przepisy Dania główne
Dania główne
Kurczak worcester
Dania główne
Kociołek myśliwski
Dania główne
Curry z klopsami i bakłażanem
Dania główne
Kopytka z warzywami w sosie serowym
Kurczak worcester
Smak tego dania bardzo dobrze pasuje do różnych dodatków typu ryż, kasza lub...
Odsłon: 53
Kociołek myśliwski
Kociołek myśliwski to smaczne i pożywne danie dla całej rodziny, inspirowane...
Odsłon: 1765