Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne mielone pod jajkiem sadzonym

Kotlety rybne mielone pod jajkiem sadzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19074

Dodano:

Odsłon: 3

Sprawdzony przepis na "Kotlety rybne mielone pod jajkiem sadzonym"

Składniki

  • 70 dag filetów rybnych
  • pół szklanki mleka
  • 6 jajek
  • kajzerka
  • duża cebula
  • pół łyżeczki przyprawy do ryb
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta i mąka do panierowania
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kotlety rybne mielone pod jajkiem sadzonym

Przygotowanie

  1. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Cebulę obierz. Ryby, cebulę i kajzerkę zmiel. Wbij dwa jajka, wsyp przyprawę do ryb, oprósz solą i pieprzem, dokładnie wyrób.

  2. Z masy uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej wymieszanej z mąką. Usmaż z obydwu stron na oleju. Pozostałe jajka wbij na rozgrzany olej, podsmaż. Ułóż na kotletach, przykryj, smaż 1-2 min.

  3. Czas przygotowania: 35 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 3 zł

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń