Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie z drobiu o nieco egzotycznym smaku
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8063
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1681
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1346
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117148
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8063
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3019
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1681
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1346
Składniki
Piersi indyka pokroić na kotlety, lekko rozbić je tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety zanurzać w rozkłóconym jaju i kłaść na gorący tłuszcz; smażyć 3-4 min z każdej strony. Przygotować sos: pomarańcze sparzyć wrzątkiem osuszyć, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych otworach, obrać i pokroić w plastry, a następnie na połówki.Do bulionu dodać otartą skórkę, półplastry owoców oraz likier, zagotować.Zmniejszyć ogień i gotować 2-3 min. Dodać śmietanę, wymieszać, przelać sos do sosjerki. Kotlety ułożyć na ogrzanym półmisku, posypać migdałami. Podawać z sosem pomarańczowym, z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i z zieloną sałatą. Uwaga!! Likier pomarańczowy można zastąpić 2 łyżkami białego wina lub wódki oraz łyżeczką esencji pomarańczowej.