Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie z drobiu o nieco egzotycznym smaku
Piersi indyka pokroić na kotlety, lekko rozbić je tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, obtoczyć
w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety zanurzać w rozkłóconym jaju i kłaść na gorący
tłuszcz; smażyć 3-4 min z każdej strony. Przygotować sos: pomarańcze sparzyć wrzątkiem
osuszyć, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych otworach, obrać i pokroić w plastry, a następnie na połówki.Do bulionu dodać otartą skórkę, półplastry owoców oraz likier, zagotować.Zmniejszyć
ogień i gotować 2-3 min. Dodać śmietanę, wymieszać, przelać sos do sosjerki. Kotlety ułożyć
na ogrzanym półmisku, posypać migdałami. Podawać z sosem pomarańczowym, z dodatkiem
ziemniaków lub ryżu i z zieloną sałatą.
Uwaga!! Likier pomarańczowy można zastąpić 2 łyżkami białego wina lub wódki oraz łyżeczką
esencji pomarańczowej.
Zdrowy napój z fermentowanej herbaty, wzmacniający odporność i usprawniający...
Odsłon: 4588
Forszmak to rewelacyjny sposób na wykorzystanie wędlin i mięs, które zostały...
Odsłon: 4245
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10292
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7650
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5748
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 105
Mięciutkie, soczyste i kruche plastry mięsa w sosie delikatnie pomidorowym. P...
Odsłon: 10292
Zamiast tradycyjnych schabowych przygotuj to pyszne danie ze smakowitym sosem...
Odsłon: 7650
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 796
Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym...
Odsłon: 1449
Bezkonkurencyjne w smaku danie, zawsze wychodzi przepyszne.
Odsłon: 5748
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 105
Składniki
Piersi indyka pokroić na kotlety, lekko rozbić je tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety zanurzać w rozkłóconym jaju i kłaść na gorący tłuszcz; smażyć 3-4 min z każdej strony. Przygotować sos: pomarańcze sparzyć wrzątkiem osuszyć, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych otworach, obrać i pokroić w plastry, a następnie na połówki.Do bulionu dodać otartą skórkę, półplastry owoców oraz likier, zagotować.Zmniejszyć ogień i gotować 2-3 min. Dodać śmietanę, wymieszać, przelać sos do sosjerki. Kotlety ułożyć na ogrzanym półmisku, posypać migdałami. Podawać z sosem pomarańczowym, z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i z zieloną sałatą. Uwaga!! Likier pomarańczowy można zastąpić 2 łyżkami białego wina lub wódki oraz łyżeczką esencji pomarańczowej.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Ryba po grecku – moja ulubiona
Dania główne
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Dania główne
Chorwackie cevapcici z grilla
Dania główne
Fasola Jaś po bretońsku
Ryba po grecku – moja ulubiona
Nie wiem jak Państwo, ale jednym z moich ulubionych dań jest ryba ale ryba po...
Odsłon: 21
PYSZNA KARKÓWKA Z MARYNATĄ
Prosty przepis na marynatę do karkówki gdzie będzie nam potrzebny karczek wie...
Odsłon: 43