Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne danie z drobiu o nieco egzotycznym smaku
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 158
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2800
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 544
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 158
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 148
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2800
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3631
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 544
Składniki
Piersi indyka pokroić na kotlety, lekko rozbić je tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kotlety zanurzać w rozkłóconym jaju i kłaść na gorący tłuszcz; smażyć 3-4 min z każdej strony. Przygotować sos: pomarańcze sparzyć wrzątkiem osuszyć, zetrzeć skórkę na tarce o drobnych otworach, obrać i pokroić w plastry, a następnie na połówki.Do bulionu dodać otartą skórkę, półplastry owoców oraz likier, zagotować.Zmniejszyć ogień i gotować 2-3 min. Dodać śmietanę, wymieszać, przelać sos do sosjerki. Kotlety ułożyć na ogrzanym półmisku, posypać migdałami. Podawać z sosem pomarańczowym, z dodatkiem ziemniaków lub ryżu i z zieloną sałatą. Uwaga!! Likier pomarańczowy można zastąpić 2 łyżkami białego wina lub wódki oraz łyżeczką esencji pomarańczowej.